Ставчанська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Мінімальний розмір аліментів збільшено

Дата: 23.07.2020 16:33
Кількість переглядів: 192

З  1 липня 2020 року  в Україні змінився розмір виплат аліментів на утримання дитини  за рахунок збільшення прожиткового мінімуму.

Для дітей віком до 6 років прожитковий мінімум становить 1859 грн., а для дітей віком від 6 до 18 років — 2318 грн.

Мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Таким чином, мінімальний гарантований розмір аліментів становить:

- для дітей до 6 років — 929,5 грн.;

- для дітей віком від 6 до 18 років — 1159 грн..

Ці показники слід враховувати, якщо із зарплати працівників потрібно утримувати аліменти не у твердій грошовій сумі, а в прив'язці до прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку .

Стягувачам варто знати, що процес зміни грошових надходжень відбувається автоматично, без звернень до органів державної виконавчої служби.

Нагадуємо, що у разі виникнення правових питань отримати юридичну консультацію або роз’яснення можна  звернувшись до Кіцманського бюро правової допомоги,що знаходиться  за адресою: м. Кіцмань, вул. Незалежності, 83  або за тел.: 2-10-38.

Крім того, можна зателефонувати через систему інтернет – спілкування «Скайп» набравши «Кіцманське бюро правової допомоги», або «kitsmanske@legalaid.cv.ua»  щоденно з 9.00 до 18.00 год. (крім вихідних та святкових днів).       

Також консультацію Ви зможете отримати, написавши на нашу електронну пошту  kitsmanske@legalaid.cv.ua та chernivetske@legalaid.cv.ua.

 Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за єдиним номером цілодобової телефонної лінії безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103.  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь