Ставчанська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Мінімальний розмір аліментів збільшено

Дата: 23.07.2020 16:33
Кількість переглядів: 174

З  1 липня 2020 року  в Україні змінився розмір виплат аліментів на утримання дитини  за рахунок збільшення прожиткового мінімуму.

Для дітей віком до 6 років прожитковий мінімум становить 1859 грн., а для дітей віком від 6 до 18 років — 2318 грн.

Мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Таким чином, мінімальний гарантований розмір аліментів становить:

- для дітей до 6 років — 929,5 грн.;

- для дітей віком від 6 до 18 років — 1159 грн..

Ці показники слід враховувати, якщо із зарплати працівників потрібно утримувати аліменти не у твердій грошовій сумі, а в прив'язці до прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку .

Стягувачам варто знати, що процес зміни грошових надходжень відбувається автоматично, без звернень до органів державної виконавчої служби.

Нагадуємо, що у разі виникнення правових питань отримати юридичну консультацію або роз’яснення можна  звернувшись до Кіцманського бюро правової допомоги,що знаходиться  за адресою: м. Кіцмань, вул. Незалежності, 83  або за тел.: 2-10-38.

Крім того, можна зателефонувати через систему інтернет – спілкування «Скайп» набравши «Кіцманське бюро правової допомоги», або «kitsmanske@legalaid.cv.ua»  щоденно з 9.00 до 18.00 год. (крім вихідних та святкових днів).       

Також консультацію Ви зможете отримати, написавши на нашу електронну пошту  kitsmanske@legalaid.cv.ua та chernivetske@legalaid.cv.ua.

 Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за єдиним номером цілодобової телефонної лінії безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103.  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь